Besluten om vilka sommarblommor
och tomater jag ska odla i år är redan avklarat,
men grönsakerna är inte helt beslutat än.
Bläddrar i katalogerna och bland
fröpåsarna, planerar och funderar.
Ett sant nöje förstås.
En sak vet jag åtminstone. Mina grönsaker
ska helst vara sådana som kan ätas och användes direkt,
typ morötter , ärterskidor, bönor och kryddor mm.
För jag är så dålig på att lägga in, sylta osv.
Eller rättare sagt är jag inte tillräckligt
intresserad av just det momentet.
Ärterskidan " Shiraz" var en nyhet
jag prövade ifjol. Vacker jovisst ,med
sina lila baljor, men smaken var en besvikelse.
Tyckte den var på gränsen till besk.
Tyvärr får smaken ibland ge vika för skönhetens skull.
Nej, jag återgår nog i år till mina gröna stora söta ärtfavorit ,
som jag tyvärr inte har något namn på.
Malabar spenaten jag hade i växthuset
växte sig enorm, men är heller inte säker
på att den har en plats där i år.
Kanske får den ev. ge vika för
en djungelgurka. Får se?
Åtminstone ska denna prövas i år.
Bondbönan "Witkiem"
lär ge många baljor per planta.
Utlovas ge stora och goda bönor.
Återstår att se?
Tack för din söta kommentar Malin! Bönor ska jag också odla, kan man ha dom inne i växthuset?
SvaraRaderaVi tar väl lördag nu och dina underbara bilder gör mig glad :)
Kram från Titti
Hej! Jag har aldrig prövat odla bönor i växthuset, men varför inte, det
Raderaborde väl också gå. :)
Hej Malin!
SvaraRaderaJag odlar också gärna grönsaker som jag äter direkt. Blauwshokker är en blå ärt, vacker och också god. Annars blir det sallad morötter, dill och bönor. Rädisor, men de har inte lyckats de senaste åren, växer bara ovan jord.
Visst är det trevligt att planera.
Ha en fin söndag /Marika
Denna planeringstid är så intressant. Man funderar fram och tillbaka och köper på sig mer frön än man kommer använda :)
SvaraRadera/Kitty